Снимка БулфотоКАТ предприе мерки, след като войната по пътищата стана жестока. Заради

...
Снимка БулфотоКАТ предприе мерки, след като войната по пътищата стана жестока. Заради
Коментари Харесай

КАТ провежда нова акция, за да ограничи катастрофите

Снимка Булфото

КАТ предприе мерки, откакто войната по пътищата стана жестока. Заради покачвания авто трафик през летните месеци се усилва и рискът от пътнотранспортни катастрофи. От началото на юли пътните произшествия със починали и ранени зачестиха и в тази връзка отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “, със съдействието на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ провежда от 28 юли до 3 август профилирана полицейска интервенция, ориентирана към ограничение на предпоставките за произшествия.

През посочения интервал са подхванати ограничения за засилен надзор, като акцентът е подложен върху отнемането на преимущество на уязвими участници в придвижването като пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти, както и  недопускането на нарушавания от тяхна страна.

Пешеходците би трябвало да пресичат на обособените за това места, като е значимо възрастните да дават образец с държанието си, изключително в наличието на деца. Пътните служители на реда са насочили вниманието си и към водачите на моторни транспортни средства, които лишават преимуществото на пешеходци.

Водачите на велосипеди и самостоятелни електрически транспортни средства (ИЕПС) би трябвало да ръководят транспортни средства с изправни спирачки и снабдени със звънец. Пътните служители на реда ще управляват придвижването по всички пътища на страната и припомнят, че по автомагистралите е неразрешено придвижването за колела и ИЕПС.

Водачите на двуколесни транспортни средства (мотопеди и мотоциклети) би трябвало да са правоспособни водачи, да се движат с механически изправни и регистрирани транспортни средства. Контролните органи ще наблюдават и за положението и видимостта на табелата с регистрационния номер.

По време на интервенцията водачите ще бъдат проверявани  с механически средства, с цел да не се позволява ръководство на транспортното средство след приложимост на алкохол и/или опиати.

Пътна полиция припомня, че потреблението на защитни каски и предпазни колани от водачи и пасажери на/в моторни транспортни средства е наложително, а организирането на нерегламентирани надпревари се санкционира от закона, написа varnautre.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР